luni, 26 octombrie 2015

Să nu-ți fie dor de cei cărora nu le e dor de tine.

Iubirea nu se dă la schimb... nu e "te iubesc pentru că mă iubești", dar ar trebui să acordăm mai multă atenție în cine ne investim energia și sentimentele. E adevărat că de multe ori nu alegem pe cine iubim, când sentimentele ne inundă inima, viața cu totul, nu mai vedem defectele celuilalt, dar cred că putem alege, atunci când nu ne e bine, pe cine iubim mai mult și alegerea aceasta ar trebui să fie întotdeauna pe noi însene. Mi se pare esențial să te iubești pe tine însăți suficient de mult încât să știi ce fel de iubire meriți, să nu lași pe nimeni să-ți ofere mai puțin decât ai visat sau de cât oferi înapoi.

Vrei fantezie, vrei iubire în cuvinte fermecătoare și gesturi care să-ți meargă la suflet? Cere-le dacă nu-ți sunt oferite din prima. Nu te lăsa convinsă de pretexte de genul - eu nu sunt atât de deschis ca tine sau nu știu să mă exprim așa bine ca tine - dacă îl interesezi cu adevărat, va face un efort pentru tine. Pentru mine, și am mai spus asta, un bărbat nu trebuie să fie artist, poet desăvârșit, pentru a-mi umple auzul și sufletul de bucurie și plăcere, ci doar trebuie să fie sincer. Nimic nu mi se pare mai dezarmant decât sinceritatea unor sentimente noi și frumoase exprimate uneori poate stângaci, alteori cu înflăcărare și pasiune, dar pe care să le simt că vin din suflet și nu sunt doar cuvinte aruncate la întâmplare. Iar voi, bărbați, faceți efortul ăsta pentru ele, lăsați ce aveți în suflet să se vadă, faceți-le să se simtă femei cu adevărat, femei iubite, adorate, așa cum și ele vă fac să vă simțiți mereu bărbați.


Și cel mai important mi se pare să vă justificați iubirea cu iubire, nu acceptați compromisuri pentru alte motive decât iubire. Cere înapoi tot ce oferi, sub o formă sau alta, și dacă simți că balanța nu este echilibrată și nici nu va fi prea curând, nu-ți fie teamă să renunți. Luptă doar pentru ce simți tu că merită efortul și consideră că ești mereu învingătoare atunci când te alegi pe tine, tu ești singura persoană cu care trebuie să trăiești până la capătul vieții tale și e important să fii fericită cu tine însăți și alegerile pe care le-ai făcut. 

Fericirea are multe fețe, dar una dintre ele ar trebui să fie întotdeauna chipul tău. Atunci când te privești în oglindă să poți zâmbi, chiar și fără să știi exact de ce, dar să zâmbești și să fii împăcată cu tine însăți. Așa că să nu-ți fie dor de cei cărora nu le este dor de tine, ei n-au înțeles ce e cu tine.

6 comentarii:

  1. superb spus ... " ei n-au inteles ce e cu tine " Superb !
    dar ce ne facem cu cei care mimeaza iubirea, ce ne facem cu cei care cred ca iubesc, ce ne facem cu cei care " se trezesc" ca ei de fapt iubeau, dar au intrat in rutina si credeau ca nu mai e si cazul sa arate, sa faca gesturi, sa spuna, sa sa manifeste ce simt... daca simt ! pentru ca stiti ce ? eu cred ca cei care nu " se mai obosesc" sa arate, sa spuna simplu " te iubesc", de fapt, nu mai simt, nu simt nimic ! n-o sa cred pe nimeni niciodata ca iubeste dar... tace, ca iubeste , dar se abtine, n-o sa cred in iubirea nerostita, in iubirea nemanifestata, dar ce ne facem totusi cu cei care mimeaza si mint, in interesul lor personal, pentru indeplinirea nevoilor lor de catre alta persoana, ce ne facem cu cei care se " trezesc" ca iubiesc doar dupa ce-i trezeste a treia persoana ? si ce ne facem cu cei care cumpara iubirea ? - o sa spuneti ca iubirea nu se poate cumpara... mai intrebati, mai cautati, o sa vedeti cati oameni au ales sa iubeasca pe cineva care le-a oferit confort material si le-a facut cadouri, in cazul acestora nu conteaza cat de mult ii iubeste o persoana care nu le poate oferi lucruri materiale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam acesta a fost și rostul postării mele, de a sublinia că e important să alegi, în măsura în care poți, pe cine lași să îți ocupe mintea și sufletul. Nu regreta că ai iubit, dar nici nu-ți chinui sufletul pentru că n-a mers. Nu cred că la final ți-ai fi dorit lânga tine un bărbat ca cel pe care l-ai descris, iar alegerile pe care le-a făcut n-au făcut decât să-ți deschidă ție ochii și să te determine să alegi și tu ce e mai bine pentru tine. Nu-ți imputa niciodată caracterul altei persoane, fii cine ești și oamenii destinați ție te vor aprecia la adevărata ta valoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru raspuns ! Ma bucur ca am descoperit acest blog absolut intamplator, era promovat pe facebook, poate ar trebui sa fie promovat in continuare... poate oamenii isi regasesc multe trairi aici, poate gasesc raspunsuri, dar mai ales invata sa-si puna intrbari, sa aiba indoieli, sa gandeasca dincolo de instinctul, impulsul sau interesul lor. Scrieti foarte limpede, placut si cald. Mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu îți mulțumesc pentru feedback-ul minunat și apreciere!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai scris foarte frumos,miscator si plin de sentiment! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Când treci de la 3 orgasme pe an la 3 pe weekend...

Cred că am mai afirmat anterior că nu sunt genul de femeie pentru care un orgasm e ceva firesc și de așteptat în orice condiții, ba din c...